Trekhaak online

Trekhaken plaatsen

Vaste trekhaak of afneembaar systeem

Wanneer u regelmatig een aanhanger achter uw auto wilt gebruiken, een caravan of boot wilt meenemen of een fietsendrager wilt monteren is een trekhaak een onmisbaar onderdeel aan uw auto. In de meeste gevallen wordt gekozen voor een vaste trekhaak, maar het is ook mogelijk om een afneembaar systeem te laten monteren. Soms is dit noodzakelijk omdat de kogel van de trekhaak voor de kentekenplaat valt, of deze lastig te gebruiken is in combinatie met achteruitrijsensoren. Bij het plaatsen van een trekhaak moet u ook de keuze maken voor een 7- of 13-polige stekkeraansluiting. De 7-polige aansluiting is goedkoper en wordt met name gebruikt voor aanhangers en trailers. De 13-polige variant is vooral toegepast bij caravans, waar extra aansluitingen nodig zijn voor onder andere de binnenverlichting, koelkast en andere apparatuur.

 

De montage van een trekhaak

Vanwege de verschillende elektrische aansluitingen bij moderne auto’s is het laten monteren van een trekhaak eigenlijk wel een noodzaak. Het plaatsen van een trekhaak laat u daarom het beste over aan een specialist met kennis van zaken. Zo bent u verzekerd van een correcte montage en daarmee een veilige werking. Trekhaken gaan als ze eenmaal geplaatst zijn een autoleven lang mee. Omdat het plaatsen van een trekhaak gegarandeerd goed moet gebeuren en het een lastige klus is kunt u trekhaken online zoeken, maar het plaatsen van de trekhaak wel laten doen door een professioneel bedrijf. Op internet zijn hiervoor vele trekhaaksites te vinden.

 

Kosten trekhaak plaatsen

De kosten voor een trekhaak lopen sterk uiteen. Het is wel zo dat een afneembaar systeem duurder is dan een vaste trekhaak en een 7-polige stekkerset goedkoper is dan een 13-polige variant. Ook zijn de kosten afhankelijk van het merk en type auto. Voor het monteren van de trekhaak zelf kunt u ook twee uren arbeidsloon rekenen. Het kan interessant zijn om trekhaken online te zoeken. In veel gevallen is het mogelijk om een trekhaak te kiezen en deze vervolgens bij een deelnemend garagebedrijf in de buurt te laten monteren. Zo bent u zeker van een lage prijs en een kwalitatief goede montage van de trekhaak.