Trekhaak online

Trekhaken monteren

De trekhaak

In 1935 werd de trekhaak uitgevonden, dit werd gedaan door een Duits bedrijf. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een trekhaak. Er zijn diverse soorten trekhaken, je hebt trekhaken die permanent aan je auto vast zitten. Er zijn er ook trekhaken te koop die je van je auto los kunt halen. Het ophangsysteem van de trekhaak blijft dan wel aan de auto zitten, maar het gedeelte met de haak en de kogel is dan los te halen. Er is voor een aantal automodellen zelfs al een trekhaak met een draaisysteem waardoor de trekhaak weg te draaien is. Soms zit een trekhaak wel voor de parkeersensor of de kentekenplaat. Dat kan erg vervelend zijn en in geval van de kentekenplaat is het zelfs niet toegestaan. Dan zou de kentekenplaat inclusief de verlichting verplaatst moeten worden.

 

Toepassingen

De trekhaak kan voor diverse toepassingen gebruikt worden. Hij is ideaal voor het vervoeren van een caravan of aanhangwagen. Die kan dan vaak eenvoudig aan de trekhaak gekoppeld worden. Tevens kan er aan de trekhaak een fietsenrek bevestigd worden. Zo kunt u ergens heen rijden om een stuk te gaan fietsen of uw fiets mee nemen op vakantie. Bij een trekhaak hoort een stroomset, deze voorziet de aanhanger of fietsendrager van stroom voor de verlichting. Trekhaken moeten tegenwoordig aan veel strenge eisen voldoen en worden daarvoor dan ook uitvoerig getest. Om aanhangers met een totaal gewicht van hoger dan 750 kilogram te mogen trekken moet de trekhaak een typekeuring hebben. Deze keuring is een zekerheid van dat de trekhaak sterk genoeg is voor het vervoeren van zware ladingen.

 

Online trekhaken

Op diverse websites zijn tegenwoordig online trekhaken te bestellen. Bij het bestellen van een online trekhaak krijgt u meestal een handleiding, aan de hand daarvan kunt u uw trekhaak bevestigen aan uw auto. Soms kunt u online trekhaken ook voor een meerprijs bij een monteur laten bevestigen.

Het is wel zaak om op te letten of de online trekhaken geleverd worden met of zonder kabelset. Indien de kabelset er niet bij zit zult u deze los aan moeten schaffen.